PARTICULIER

    U gaat bouwen of verbouwen ?    
   

Haal voordeel uit de Energieprestatie regelgeving !
Door een goed geïsoleerde en geventileerde woning te bouwen kan u besparen op uw maandelijkse energiefacturen. U bewijst een zuinige woning te hebben door middel van het Energieprestatiecertificaat dat u ontvangt na de oplevering, of het einde der werken aan uw woning. Uw woning is op dat ogenblik ook méér waard op de verkoop en verhuur markt !
De meerkost die u voorziet voor een goed geïsoleerde en energiezuinige woning kan u al terugverdienen na enkele jaren, en door middel van de premies en aanmoedigingsmaatregelen waar u als bouwer en / of verbouwer kan van genieten
.


   
    De rol van de EPB Verslaggever    
   

De EPB verslaggever berekend het K en E peil van uw woning, via een software programma ter beschikking gesteld door het VEA. In het programma worden alle elementen die een invloed hebben op de energieprestatie en het binnenklimaat zorgvuldig ingevoerd. Er zijn tal van factoren die een invloed hebben: De compactheid van de woning, de oriëntatie van de woning, de materialen die gebruikt worden, de oppervlakte van alle scheidingsconstructies, de lambda waarden van de isolatie materialen, het type van ventilatiesysteem, de energiebron voor de verwarming en het warme water,....


   
    De rol van IVEK bvba    
   
Een professioneel team van erkende Energiedeskundigen en EPB-Verslaggevers.
Een reële meerwaarde door de adviserende rol die wij vervullen ten opzichte van onze klanten en hun architecten.
Een daadwerkelijke kwaliteitsbewaking tijdens de uitvoering der werken, in functie van de thermische isolatie, energieprestatie en het binnenklimaat van de woning.
Deze werkwijze garandeert u een vlekkeloze afhandeling van uw dossier, met als eindresultaat het overhandigen van het Energieprestatiecertificaat.
   
         
     
Premies en aanmoedigingsmaatregelen
Premies van netbeheerders: 
Overzicht van de acties van de netbeheerders die starten in 2007
Federale subsidies:
www.energiesparen.be/subsidies/fiscale_maatregelen.php#overzicht
Gewestelijke subsidies:
www.bouwenenwonen.be